Rehberlik

Eğitim-Öğretim yaşantısının ilk basamağına adım atan anaokulu(4-5 yaş) ve ana sınıfı (hazırlık) öğrencilerimizin, bu başlangıçta ve devam edecek olan süreçte olumlu okul ve benlik algısına sahip olmalarını sağlayabilmek amacıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimimiz tarafından; okula uyum çalışmaları, kavram gelişim, görsel algı ve dikkat çalışmaları, gözlemler ve taramalar sistemli olarak yürütülmektedir.

Ana sınıfından ilkokula geçiş sürecinde de okul olgunluğu çalışmaları ve tüm süreci kapsayan veli görüşmeleri, öğrenci bireysel görüşmeleri ile eğitim süreci desteklenmektedir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi, sene boyunca çalışmalarını, öğretmen, veli, öğrenci iş birliği içinde yürütür.